16 Mai 2023

Eesti Loodusmuuseumi kogude osakonna juhataja Lennart Lennuk tunnustati looduskaitse hõbemärgiga

Eesti Loodusmuuseumi kogude osakonna juhataja Lennart Lennuk tunnustati looduskaitse hõbemärgiga. 

"Olen väga tänulik kõikidele oma õpetajatele kui ka juhendatavatele, kellega koos on mul olnud võimalus tarkust ammutada. Looduse tundmaõppimine on igikestev ja põnev. Selle lahti mõtestamine ja teisteni toomine on mulle alati suurt õnnetunnet pakkunud. Väga meeldiv on näha huvitunute seas ka neid, kes esmapilgul võivad tunduda tegelevat millegi loodusest kaugemaga," ütles Lennuk. "Kuid ei maksa unustada, et kõik on loodusega seotud ja selle mõistmine on võtmetähtsusega. Seega soovin mõistmist ja koostööd ühisel eesmärgi nimel, et loodusel oleks hea ja meil oleks selle osana hea elada."

"Lennart on tulihingeline loodusentusiast ning tema panust teaduse populariseerimisel on võimatu ülehinnata. Lennart on olnud ka suurepärane mentor noortele kolleegidele, innustades neid nii loodusuurimisel kui ka näituste koostamisel, ning on eeskujuks paljudele," sõnas Eesti Loodusmuuseumi direktor Heidi Jõks.

Noore looduskaitsja saajate seas on Eesti Loodusmuuseumi koostööpartner konservaator Eleru Paatsi. 

Eesti looduskaitse hõbemärk omistatakse oluliste looduskaitseliste teenetega inimesele ning noore looduskaitsja märk tublidele loodushuvilistele noortele.

Fotod: Aron Urb

Vaata pilte meie Facebookis: https://bit.ly/42HAIuD