22 veebruar 2024

Dinosaurustest metsloomadeni: Eesti Loodusmuuseum kutsub suusavaheajal lapsi linnalaagritesse

26. veebruaril algab koolivaheaeg ning Eesti Loodusmuuseumis ootavad lapsi lõbusad ja harivad linnalaagrid. Meelelahutust pakume sel korral esimese ja teise kooliastme õpilastele.

28. veebruaril kell 10 algab linnalaager „Loomad talvel“. Laagris uurime lähemalt, kuidas talvel metsloomadel läheb ning kuidas nad on külmaks ajaks valmistunud. Vaatame, kuhu ja kui kaugele meil pesitsevad linnud on rännanud ning mida siia jäänud linnud oma toidulaualt leida võivad. Muuseumi õppekogu abil saame lähemalt tuttavaks nii mitmegi metsaasukaga. Kinnistavate mängude ja tegevuste kaudu saavad lapsed ülevaate sellest, kuidas talvel metsas elu käib.

Vanuserühm: 1.-4. klass.

Piletid saadaval Fientas.

29. veebruaril kell 10 algab linnalaager „Dinosauruste põnev maailm“. Räägime veidi draakonitest ja dinosaurustest ja õpime vahet tegema, kes on müütilised tegelased ja kes on päriselt kunagi eksisteerinud loomad. Meisterdame ja joonistame, mängime erinevaid õpimänge. Laagrist läheb laps koju uute teadmistega sellest paarisaja miljoni aasta tagusest ajast ja selleaegsetest elanikest ja elukeskkonnast. Oleme selgeks teinud ka sarnasused praegu eksisteerivate liikidega nagu sisalikud, kiilid ja linnud.

Vanuserühm: 1.-3. klass.

Piletid saadaval Fientas.

1. märtsil toimub venekeelne linnalaager „Metsloomade tegevusjäljed“ («Следы жизнедеятельности животных»). Laagri ajal tutvustame ka eestikeelseid termineid. Lapsed saavad uurida loomade tegevusjälgi, vaadata ka originaalsuuruses jalajälgi ja võrrelda oma sammu pikkust loomade omaga. Uurime, milliseid urgusid ja pesasid loomad varjupaigana kasutavad ning kuidas erinevate lõhnade abil saab navigeerida. Loomadega tutvumiseks saavad lapsed katsuda sarvi ning topiseid. Laagri programmis on ka põnevad seiklusmängud. Kinnistavate mängude ning tegevuste kaudu saavad lapsed ülevaate sellest, kuidas talvel metsas elu käib.

Vanuserühm: 2.-5. klass

Piletid saadaval Fientas.

Kõikide laagrite hinnas sisaldub lõunasöök. Kui teie laps vajab mingil põhjusel erilist tähelepanu, palume sellest kindlasti meile enne teada anda!

Kohtume laagrites!